Víz alatti DSLR tok és új Olympus kiegészítők

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 22:29

A gyártó a vadonatúj E-620-as bejelentésével egy időben egy sor hasznos kiegészítőt is piacra dobott az elődjével szemben már portrémarkolat fogadására is képes géphez.

Az E-520-al ellentétben ehhez a géphez már csatlakoztathatunk markolatot (HLD-5), valamint szintén újdonság az FL-BK04 vakutartó, az FL-BKM03 dupla vakutartó, és a PT-E06 víz alatti tok. Az Olympus E-620 közel az összes E-System kiegészítővel és tartozékkal bővíthető – például 33 objektívvel és különböző vakurendszerekkel, mégis született néhány újdonság. Az Olympus új, robusztus vakutartói, mint például az FL-BK04 maximális rugalmasságot és jó fényviszonyok megteremtésének lehetőségét biztosítják minden derítést igénylő helyzetben. Nem jelenthet problémát két vaku használata sem: a praktikus FL-BKM03 vakutartóval bármilyen standard vaku, illetve az STF-22 kettős vakuszett is alkalmazható. A kompaktok körében egyre terjed a víz alatti fényképezés lehetősége, a Canon például a múlthéten jelentette meg első ilyen modelljét.

Cseppet sem furcsa tehát, ha ezzel az igénnyel a jóval drágább DSLR gépek vásárlói is fellépnek, ha már ennyi pénzt szántak fényképezőgépükre. Az E-620 éppen ezért víz alatti fotózáshoz is használható az Olympus új PT-E06 víz alatti tokjával, méghozzá kategóriájához illően nem csak a megszokott 3-10 méterig, hanem egészen a könnyűbúvárkodás amatőr határát jelentő 40m-es mélységig. A duplaszigetelésű tok nem csupán divat-kiegészítő, valóban fotózásra szánták, hiszen vaku is csatlakoztatható hozzá, lencsekiegészítővel egy sor 4/3-os optika használható vele, és ezt az E-620 is támogatja az élénk színeket és mélykékeket biztosító két víz alatti, makró és nagylátószögű üzemmódjával.