Panasonic HDTV-k DivX minősítéssel

Milkovits Gábor, 2009. február 27. 08:17

A Panasonic olyan HDTV készülékeket hoz forgalomba Európában, amelyek rendelkeznek a DivX hivatalos minősítésével és egyúttal képesek közvetlenül, saját hardver segítségével 1080p felbontásban megjeleníteni a DivX formátumú mozgóképeket.

A VIERA Z1, V10 és G15 szériás televíziók mindezt egy speciális beépített kódoló-áramkör révén tudják megcsinálni. Maga a lejátszás praktikus módon közvetlenül SD/SDHC kártyáról is lehetséges, a tévék ugyanis egy ilyen bemenettel is el vannak látva – egy 4 GB-os kártyán több mint 6 órányi DivX videó fér el, ami így a tévéken HD minőségben élvezhető. Emellett összeköttetés teremthető egy DLNA médiaszerver és a televíziók között, lehetőséget teremtve arra, hogy kedvenc PC-n tárolt videóinkat nézzük rajtuk.

Kevin Hell,
a DivX vezérigazgatója hivatalos közleményében örömét fejezte ki, hogy az új Panasonic televíziók egyik fő attrakciója a DivX lejátszás lett. A tévék el lesznek látva a „DivX Certified” címkével, akárcsak a többi a cég által minősített termék, így a vásárlóknak könnyű dolguk lesz a jövőben megtalálni az olyan televíziókat, amelyeken közvetlenül le tudják játszani DivX tömörített formátumú mozgóképes tartalmaikat.