Túlmelegedés miatt Japánban leállítják a BlackBerry Bold forgalmazását

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 27. 18:23

A legnagyobb japán mobilszolgáltató felfüggeszti a BlackBerry felső kategóriás telefonjának forgalmazását, mivel a tapasztalatok szerint a készülék töltés közben túlmelegedhet.

A BlackBerry számára üzleti és presztízsveszteséget is jelent, hogy nyilvánosságra hozták, gondok akadtak egy készülékükkel. Ráadásul egy igen drága, felső kategóriás modellről van szó, a Boldról. A szigetországban eddig körülbelül 4000 ilyen típusú telefont adtak el, és a mobilszolgáltatóhoz érkező visszajelzések szerint a készülék túlmelegedhet. Eddig 30 vásárló reklamált a DoCoMo-nál, és panaszkodott a töltés közbeni túlhevülésre.

A legnagyobb japán szolgáltató érthető módon nem kockáztat, különösen mivel ezek az esetek télen történtek, és a nyári időszakban nyilván még rosszabbra fordulhat a helyzet. Eddig nem történt gyulladás vagy égési sérülés, de az akkumulátorokkal kapcsolatos aggodalmak egyébként is igen élénkek Ázsiában, ahol Kínában nem is olyan régen egy felsőzsebben tartott mobil felrobbanása okozta egy felhasználó halálát. A gyártó Reaserch in Motion közleményben reagált a kínos betiltásra, és kijelentette, hogy csak a Japánban forgalmazott modellekkel van gond. A BlackBerry Bold forgalmazását csak egy hete kezdték meg Japánban, és a RIM szerint amint megtalálják a hiba okát, bíznak az értékesítések megújításában.