35 mm-es filmet is nagy felbontásban olvas a Canon LiDE 700F szkenner

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 27. 19:19

A vállalat CanoScan LiDE 700F nevű szkennere intelligens, 3 utas lapolvasásra képes nagy felbontásban, és az első lapolvasó, amely 9600x9600dpi felbontásban olvas be 35 mm-es filmet.

Az eddigi legnagyobb, 9600dpi felbontású Canon lapolvasó, a CanoScan LiDE 700F a CanoScan 4400F utódjaként a Canon LiDE technológiáját használja a beolvasáshoz. A fotókat 4800dpi felbontással képes beolvasni, és ezzel kiváló minőségű, nagyítható képeket hoz létre. A rászerelhető filmbeolvasó egységgel a 35 mm-es filmeket kitűnő minőségben, 9600dpi felbontással olvassa be. A LiDE technológiának köszönhetően a bemelegedési idő gyakorlatilag nulla, és egy teljes A4-es színes oldalt 300dpi felbontásban alig 12 másodperc alatt olvas be.

A 3 utas megoldásnak köszönhetően a CanoScan LiDE 700F portré, tájkép és álló elrendezésben is használható, így alkalmas szűk, asztali helyeken való alkalmazásra. A 180 fokos, rejtett zsanér a jobb oldalon, és a beépített kihajtható állvány sokoldalúvá teszi a CanoScan LiDE 700F lapolvasót. A tápfeszültséget a nagysebességű USB csatlakozáson keresztül kapja a számítógéptől, így nincs szükség külön tápkábelre, a négy EZ felhasználói gomb igény szerint konfigurálhatók, segítségükkel a felhasználó egy gombnyomással elérheti a fontosabb lapolvasási, másolási, e-mail és PDF készítő funkciókat, az Automatikus lapolvasási funkcióval pedig külön beállítások nélkül is lehet dokumentumokat beolvasni. Az üveglapra helyezett eredeti típusát a készülék automatikusan felismeri, és ennek megfelelően szövegként vagy képként olvassa be. A CanoScan LiDE 700F rendelkezik a QARE funkcióval, amely automatikusan eltünteti a por-, karc és szemcsenyomokat a beolvasott képről, és visszaállítja a kifakult színeket egyetlen kattintással.

Főbb jellemzők: CanoScan LiDE 700F: