Lezárul az m1 és m2 kísérleti HD-sugárzása a MinDig TV platformon

forrás Prim Online, 2009. február 28. 14:21

Az Antenna Hungária (AH) a mai nappal lezárja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon. Az AH az MTV kedvező döntését várja arról, hogy szerződött partnerként csatlakozik a platformhoz.

Az AH februárban bejelentette, hogy február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 csatorna szabadon fogható kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon. Az AH 2009. február 28-án éjfélkor lezárja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon.

A kísérleti sugárzás sikeres végrehajtásának köszönhetően a Magyar Televízió és az Antenna Hungária közötti egyeztetések pozitívan zárultak. Az AH-hoz az MTV vezetősége részéről ezt követően nem érkezett további ellenvetés, illetve az Antenna Hungária nem tud további, a szerződéssel kapcsolatos megválaszolatlan kérdésről.

A magyar állam szándéka szerint – mely a digitális átállásról szóló törvényben is egyértelműen megállapításra került – az összes közszolgálati televízió- és rádióprogramnak meg kell jelennie a DVB-T platformon a digitális televíziós tender győztese és az NHH között létrejött hatósági szerződésben rögzített kondícióknak megfelelően. Következésképpen az AH az MTV kedvező döntését várja arról, hogy szerződött partnerként csatlakozik a platformhoz. Az m1 és m2 programok HD minőségben újra felkerülhetnek a platformra, amint a digitális terjesztésre vonatkozó szerződés aláírásra kerül.