Ultravékony Asus Eee PC 1008HA netbook

Milkovits Gábor, 2009. március 4. 07:04

Az Asus a CeBIT kiállításon bemutatta legújabb Eee mini-laptopját, amely ezúttal egy 10” képernyővel ellátott ultravékony darab.

Az Eee 1008HA netbook mindössze 2,5 centiméter vastag és nagyjából 1,1 kg tömegű, ami elég jónak számít még ebben a kategóriában is. Hasonlóan vékony talán csak az Eee S101 luxus-netbook, annak azonban 800 dollár az induló ára, míg az 1008HA állítólag sokkal szélesebb tömegeket célba vevő, olcsóbb termék lesz. További „karcsúsító” dizájn-elem az, hogy kinyitáskor a képernyőt tartalmazó rész alja becsúszik a billentyűzetes rész mögé, így a készülék ezáltal is kisebbnek látszik szétnyitott állapotban. Érdekesség, hogy az Asus saját megfogalmazása szerint a kiállításon még nem hozta forgalomba, csupán bemutatta az Eee 1008HA-t, így a hardverkonfigurációról egyelőre nem árult el részleteket.

A forgalmazás részletei közül így természetesen az ár sem ismert még, pedig valóban érdemes lenne tudni, vajon a készülék mennyivel lesz drágább a szokványos netbook-oknál. Valószínű egyébként, hogy a gazdasági válság közepette az év eleji CES-hez hasonlóan a CeBIT kiállítást is jócskán elárasztják majd a mini-laptopok.