A jövő konyhája a Cebit-en

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 6. 18:21

A konyhai berendezésekre specializálódott Siematic bemutatta a hannoveri Cebit-en a jövő konyháját, amely tökéletes része a digitális otthonnak.

Habár meglehetősen futurisztikusnak tűnnek az S1 névre keresztelt sorozathoz tartozó bútordarabok és konyhai berendezések, ez már maga a valóság. A majdani tulajdonosok egy ilyen környezetben rácsatlakozhatnak az internetre, filmet nézhetnek zöldségszeletelés közben, vagy lehívhatják kedvenc receptjeiket. Az innovatív termék központi részét egy hagyományos számítógép képezi, melynek elemeit beépítették a bútorokba. A Windows operációs rendszerrel előtelepített PC-hez tartozik egy DVD-lejátszó, egy iPod-dokkoló, két hangszóró és egy Wiimote-szerű mutatóeszköz is. Ezen periférikus eszközöket úgy helyezte el a gyártó a bútorban, hogy azok esztétikai szempontból ne legyenek zavaróak, hanem illeszkedjenek a dizájnhoz. A későbbiekben beépítésre kerül majd az úgynevezett Miele@Home-technológia, ami lehetővé teszi, hogy egy mini vezérlőpanelről ellenőrizzék és irányítsák a felhasználók a konyhai berendezéseket.
Pontos árat nem közölt a gyártó, annyit azonban elárultak az illetékesek, hogy euróban hat számjegyű összeget kell majd fizessenek a megrendelők az S1-ért.