Informatikai rendszerének biztonságát akarja javítani a jegybank

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 10. 08:37

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javítani akarja informatikai rendszerének belső biztonságát, ezért tárgyalásos közbeszerzést hirdetett informatikai rendszereinek szétválasztására az üzleti kritikusság alapján - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A kiírás szerint az elvégzendő feladatok első csoportja - a különböző rendszerek eltérő biztonsági szabályainak meghatározása az üzleti kritikusság szempontjai szerint. Ehhez kell ugyan is kapcsolni az üzemeltetést.

A második feladatcsoport a biztonsági zónák közötti ellenőrzött adatkapcsolat, az úgynevezett adatszivattyú megteremtése. A harmadik feladat pedig a felhasználói munkahelyek kialakítása oly módon, hogy tekintettel legyen a különféle biztonsági zónák elérésére.

Ajánlatot az tehet, akinek integrált informatikai rendszer tervezéséből, megvalósításából és támogatásából az elmúlt három évben - összesen - legalább nettó 150 millió forint árbevétele származott. Referenciaként - egyebek közt - be kell mutatni egy minimum nettó 30 millió forint értékű befejezett, komplex alkalmazás-integrációs feladatot.

A részvételre április 8-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott ajánlattevőket április 20-ig értesíti az ajánlatkérő.