Két középkategóriás érintőképernyős Samsung mobil

Milkovits Gábor, 2009. március 10. 20:55

A Samsung két új, egy felső- és egy alsó-középkategóriás érintőképernyős mobiltelefont mutatott be, amelyek várhatóan áprilisban és májusban jelennek meg az európai piacon.

A Samsung S5600 a négysávos GSM és EDGE mellett 7,2 Mb/s-os HSDPA szuper 3G hálózati alkalmazással, mosolyfelismerő 3 megapixeles kamerával, 240x320 képpontos, 2,8” érintőképernyővel, illetve microSD kártyacsatlakozóval van felszerelve. A készüléket a Samsung-tól már ismert TouchWiz interfésszel látták el, amely lehetővé teszi a widget-alapú alkalmazások és információk kifinomult kezelését. Extrának számít még, hogy a kezelőfelületet gesztusvezérléssel lehet lezárni, illetve megnyitni. Az érintőképernyős mobil májusban lesz kapható Európában, egyelőre sajnos ismeretlen áron.

A valamivel egyszerűbb, egyúttal várhatóan olcsóbb S5230 nem rendelkezik szélessávú 3G mobilhálózati hozzáféréssel, helyette viszont valamivel nagyobb, 3” átmérőjű érintőképernyőt kínál a felhasználóknak. A többi funkciójában nagyjából megegyezik HSDPA-képes testvérével, ugyanakkor a gyártó szerint valamivel korábban, még áprilisban forgalomba hozzák az öreg kontinensen.