Közel 200 millió eurós szindikált hitelt kapott az Invitel

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 11. 08:10

Összesen 197 millió euró összegű szindikált hitelt kapott az Invitel Magyarország Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings (régi nevén Hungarian Telephone and Cable Corp - HTCC) - közölte az ügylet egyik főszervezője, a Calyon Bank kedden.

A hitelt a távközlési szolgáltató társaság meglévő hiteleinek újrafinanszírozására és kisebb mértékben átszervezésekre fordítja.

A konzorcium szervezésére a BNP Paribas és a Calyon Bank kapott megbízást. Főszervező volt a Nordea, tagként az Unicredit, az MKB Bank, a Nykredit, a Natixis és a Dexia vett részt a konzorciumban.

Az Invitel eddig fennálló, 165 milliós hitelének futamidejét meghosszabbították, a 2008-as Memorex-akvizícióhoz felvett 100 millió eurós, Merrill Lynch által nyújtott Bridge-hitel le nem járt részét, egy 32 millió eurós alárendelt hitellel váltotta ki a BNP Paribas és a Calyon.

A szindikált hitel 3 év múlva jár le, ami a következő időszakra elegendő flexibilitást biztosít az Invitel számára tevékenységéhez - mondta Molontay Tamás, a Calyon Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója a közlemény szerint. Hozzátette: a közel 200 millió eurós szindikált hitel az első ilyen nagy összegű, telekom-tranzakció a régióban idén.