Beszélő iPod Shuffle

Milkovits Gábor, 2009. március 11. 20:29

Az Apple egy olyan új, még kisebb iPod Shuffle hordozható zenelejátszót dobott piacra, amely hangosan bemondja a következő szám címét, mielőtt elkezdené a lejátszást.

A VoiceOver elnevezésű funkció kifejezetten hasznos lehet a Shuffle-on, mivel ezen a készüléken nincs kijelző, ami kiírná az éppen lejátszásra kerülő szám címét és előadóját. Emiatt a lejátszón eddig nem lehetett külön listákat sem kialakítani, mostantól viszont ez is lehetséges lesz, sőt, a VoiceOver az írott listaverzióhoz hasonlóan szinkronizálható az iTunes-al. A megoldás azt is közli szóban a felhasználóval, hogy milyen az akkumulátor töltöttségi szintje. A VoiceOver egyelőre 12 nyelvet támogat, a magyart még nem.

Greg Joswiak, az Apple alelnöke a Reuters-nek adott interjújában azt is kiemelte, hogy az új iPod Shuffle a világ legkisebb hordozható zenelejátszója; 4,52x1,75x0,78 cm-es méreteivel kisebb, mint egy AA ceruzaelem. A készülék 4 GB-os kapacitással kapható az Egyesült Államokban, ezüst- és fekete színben, 79 dollárért. Az Apple a piaci premierrel egy időben kivonja a forgalomból a 2 GB-os második generációs modellt, míg az 1 GB-ost egy ideig még tovább árulja, 49 dolláros áron.