Heteken belül itt a Samsung döntött optikás videokamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 13. 20:05

A vállalat nagy érdeklődéssel várt új kamerája speciális kialakítású, 25 fokban döntött optikát kapott, most közzétették a várható árat és a megjelenés időpontját is.

A trendnek megfelelően ma már elvárható Full HD felbontású HMX-R10 első látásra feltűnő tulajdonsága, hogy optikája nem előrenéz a hagyományos kialakítás szerint, hanem 25 fokban megdöntve felfelé. Ez sokkal kézre esőbb használatot tesz lehetővé a 2 inches képátlójú kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny felületű LCD segítségével. A felhasználónak így könnyebb „kinéznie” a gép mögül, és instruálni például egy családi összejövetel résztvevőit, hiszen nem kell a gépet pontosan a kissé természetellenes, a de a korábbi műszaki logika által diktált vízszintben tartani.

A komponens, kompozit, valamint HDMI kimenetekkel is rendelkező camkorder 5x-ös zoomátfogású objektívje elég kisméretű ahhoz, hogy a kompakt felépítés ellenére lehetővé tegye ezt az elrendezést.

Az érdeklődő felhasználók számára jó hír, hogy Európában jóval az amerikai megjelenés előtt, már áprilisban kapható lesz az újdonság, míg a tengerentúli felhasználóknak egészen nyárig várniuk kell. A Samsung HMX-R10 árcímkéje a Full HD felbontáshoz az átlagosnál nagyobb 1/2,33 inches fizikai kiterjedésű 9 megapixeles CMOS szenzor, valamint az újszerű felépítés tükrében nem tekinthető kiugróan magasnak, 550 dollár körül várható.