A Hegyalja fellépőire idén először a közönség is szavazhat online

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 15. 15:45

A most tízéves fesztivál programjába idén első alkalommal a közönség is beleszólást kap egy külön ebből a célból létrehozott weboldal segítségével.

Zenekarok is jelentkezhetnek a fesztiválra, illetve mozgósíthatják a rajongótáborukat, hiszen idén a www.bandland.hu oldalon leadott szavazatok döntik el, kik közül kerülnek ki a Hegyalja 2009-es fellépői.

A Jelentkezések menüpont alatt elküldött nevezéssel lehet felkerülni a listára, így az idén tízéves Hegyalja fesztiválon nem csak a befutott kedvencek, de feltörekvő új zenekarok is lehetőséget kapnak, hogy megvillantsák tehetségüket, a szervezők szerint fesztiválra jelentkező zenekarok és DJ-k mindegyike jó eséllyel pályázik a fellépésre a tokaj-rakamazi fesztiválon. Az előadói profilok publikus része kikerül az oldalra, ahol a feltöltött zenékbe bárki belehallgathat, és az oldal regisztrált felhasználói eldönthetik, hogy a jelentkezők közül kikkel szeretnék együtt ünnepelni a Hegyalja tízéves jubileumát.

A zenekarok és a DJ-k jelentkezését április 15-ig várják az évek óta több mint tízszeres a túljelentkezéssel működő Hegyalja fesztiválra. Amennyiben valaki nem találja meg kedvenc előadóját, saját, 5 előadóból álló kívánságlistát küldhet a szervezőknek. Ezenkívül a Hegyalján közel kétszáz diákmunkás fesztiválozhat úgy, hogy megspórolja a belépő árát, sőt, még némi pénzt is keres. Ha valaki szeretne büfésként, takarítóként, az információs szolgálat munkatársaként vagy éppen műszaki kisegítőként dolgozni, még jelentkezhet május 31-ig.