Jobb hangminőség az új iTunes 8.1-ben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 17. 06:37

Az Apple a napokban adta ki iPod Shuffle modelljének még apróbb, beszélő változatát, és ezzel a hardverrel együtt érkezik az iTunes új változata befoltozott biztonsági résekkel és jobbminőségű  audió CD importálással.

Egy-egy új iPod megjelenése mindig jó alkalom egy új iTunes szoftver kiadására, hiszen egyszerre lehet javítani, újítani, és beépíteni a támogatást az új modellhez. Így történt ez most is, a mini iPod Shuffle bejelentésével.

A frissen megjelentetett iTunes 8.1.0.51 változat számos korábban ismert biztonsági hibát orvosol. Találhatók azonban benne fejlesztések is, a véletlenszerű lejátszást biztosító Party Shuffle-t ebben a változatban már iTunes DJ néven találhatjuk meg. Ez a funkció a megfelelő szoftvertámogatással kiegészítve iPhone miniszavazást tesz lehetővé, vagyis a jelenlevők Apple telefonjukról küldött üzenetekkel befolyásolhatják a lejátszási listát, dalokat hozhatnak előre, tolhatnak hátrébb. Ami sajnos nem változott az iTunes-ban, az a vásárlási lehetőség megtagadása a hazai felhasználóktól, és ez szerzőijogi okokból vélhetően még egy ideig így is lesz. Ami alól viszont nem kap felmentést az Apple, a nemzeti nyelvek támogatásának hiánya, ez ügyben lassan lépniük kellene a fejlesztőknek. Nagyon jó hír azonban, hogy audió CD-ink beolvasásakor a szoftver az eddigieknél lényegesen jobb hangminőséget garantál, valamint hogy az első tesztek szerint ez a változat elődjeinél érezhetően gyorsabb.

iTunes a Letöltés.com-on!