Jensen: fő célom a Pannon elért eredményeinek a megőrzése

Kovács Attila, 2009. március 17. 17:37

Ma bemutatkozott a sajtó képviselői előtt Anders Jensen, a Pannon április 1-jétől kinevezett vezérigazgatója.

A 39 éves szakember 1999 óta dolgozik a távközlésben, 2005 óta a Telenor csapatát erősíti (akkor lett a Telenor Sweden marketing vezérigazgató-helyettese), 2007-től mostanáig a Telenor bangladeshi leányvállalatának igazgatója. A svéd származású új Pannon-vezér elsődleges célja, hogy megtartsa, megőrizze a mobilszolgáltató által elért jó eredményszintet. Kérdésemre Jensen elmondta, hogy a tervek szerint a maga nemében itthon és Európában is egyedülálló új törökbálinti Pannon-központ nagyjából a terveknek megfelelően készül, várhatóan ez év őszének az elején megnyílik.

A sajtótájékoztató vendége volt a mobil szolgáltató éléről öt és fél év után leköszönő Uve Fredheim is, aki nagyon jó döntésnek tartja a negyedik mobilszolgáltatóval kapcsolatos projekt megszüntetését. Szerinte az NHH azzal, hogy eredménytelennek nyilvánította a negyedik mobilszolgáltató megjelenésére kiírt tendert, megnyitotta az utat a 900 megahertzes frekvencián keresztül nyújtott mobil internet szolgáltatás bővülésére, ami a vidéki és távoli területeknek a nagysebességű szolgáltatásba való gyors bekapcsolását eredményezheti.

A bemutatkozás alkalmával rövid beszédet tartott Paul Mork, a Telenor elnökhelyettese, a Pannon igazgatóságának a tagja. Kiemelte: a norvég távközlési szolgáltató mára már 13 országban van jelen, összesen 160 millió mobil előfizetővel rendelkezik, továbbá a kelet-közép-európai régió négy mobilszolgáltatójában rendelkezik meghatározó részesedéssel. Mork szerint a magyarországi mobil piac ugyanolyan fejlettségi szintet mutat, mint a skandináv. Kijelentette: a válság és a megszorítások ellenére a Pannon nagyon jó eredményeket ért el. Morknak is más távközlési vezetővel azonos a véleménye: a válság idején a telekommunikációs iparág kevésbé sebezhető, mint más ágazatok. Ennek egyik fő okát abban látja, hogy a mobil távközlés ma is hatékonyabbá teszi az üzleti életet.