Kényelem válság idején: notebook hőcseréjét javító támaszték

Kovács Attila, 2009. március 18. 16:05

A Logitech ma bemutatta laptop-kiegészítőinek legújabb tagját, a Logitech Cooling Pad N100-at, amelynek segítségével a hordozható számítógép kényelmesebben használható bárhol a lakásban.

A Logitech felmérése szerint sok felhasználó úgy érzi, amit a hordozhatóságon nyer, azt kényelemben elveszíti. A megkérdezettek 60 százaléka például szeret a kanapén elnyúlva számítógépezni, ugyanakkor több mint 50 százalékuk aggódik a gépből áradó hő miatt, és 43 százaléknak meggyőződése, hogy ez a melegedés lelassítja vagy károsítja laptopját. Ezeket az igényeket a laptop körüli légmozgást javító Logitech a Cooling Pad N100 ki tudja elégíteni.

A Cooling Pad N100 redőzött felületén egy USB csatolóról táplált ventilátor egyenletesen és csendesen teríti szét a levegőt, így megvédi a felhasználót a gépből áradó melegtől. Míg más hűtőlapok szellőzőnyílásait könnyen eltömítheti maga a számítógép vagy a felhasználó ruhájának lelógó részei, addig a Cooling Pad N100 hátul szívja be a levegőt, így állandó, akadálytalan légáramlást biztosít. A zárt, masszív kialakítás megvédi a belső ventilátort a portól és a fizikai károsodástól. A támaszték egyetlen USB kábelen csatlakozik a géphez, és kíméletesen használja annak akkumulátorát.

A Logitech Cooling Pad N100 megjelenése Európában ez év április elejére várható, ajánlott fogyasztói ára 29,99 euró lesz.

További információ (az alapvető laptopkiegészítők teljes sora)