Egymillió Halo Wars letöltés

Milkovits Gábor, 2009. március 20. 10:22

A Microsoft adatai szerint három hét alatt platina-eladásokat produkált a Halo Wars, vagyis a február végi megjelenés óta egymillió példányban töltötték le az Xbox 360-exkluzív rendhagyó Halo epizódot.

A valós idejű stratégiai játék (RTS), amely természetesen szorosan kapcsolódik a népszerű Halo sorozathoz, letölthető a Microsoft Xbox 360 portáljáról, és online, több más Xbox-os ellen is játszható. A Microsoft ezzel kapcsolatban is közölt statisztikát: eszerint mostanáig több mint 2,6 millió online többszereplős játékot játszottak a programmal, illetve nagyjából 200 000-en naponta küzdenek a Halo Wars világában. Ez szép eredmény, amit az sem igen tud elrontani, hogy a kritikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a szoftvert, mivel szerintük kissé felületes a stratégiai játékok valódi szerelmesei számára.

További üröm lehet az örömben, hogy a Halo Wars volt az utolsó munkája az Ensemble Studios fejlesztőcsapatnak, amelyet a tulajdonos Mirosoft 14 év után takarékossági intézkedésként nemrég feloszlatott. Pedig a csapat a legutóbbi Las Vegas-i DICE csúcson éppen a Halo Wars-ért kapott rangos díjat. Az eseményen egyébként Bruce Shelley társalapító arról is beszélt, hogy a megszűnéssel több megkezdett projektet is fel kellett számolniuk; konkrérumot ezzel kapcsolatban ugyan nem említett, egyes bennfentesek viszont tudni vélik, hogy köztük volt egy a Halo szériához kacsolódó, masszívan sokszereplős játékprogram is.