Fiesta az internet jegyében

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 23. 08:35

Az internetkultúra népszerűsítését szolgáló világméretű rendezvénysorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society, ehhez a programhoz kapcsolódott a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, és számos intézmény Borsod megyéből és a megyeszékhelyről; a könyvtárak március 23. és 31. között várják a világháló és a kultúra iránt érdeklődőket.

Magyarország 2000-ben csatlakozott az akcióhoz, amelyben kezdettől fogva fontos szerepet vállaltak a könyvtárak. Az Internet Fiesta évtizedes hagyományra tekint vissza. A magyarországi fesztivált idén tizedik alkalommal hirdette meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség - tájékoztatta az MTI-t a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár.

A felhíváshoz Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településéről csatlakoztak: Arló, Borsodbóta, Borsodnádasd, Erdőhorváti, Felsőzsolca, Hidasnémeti, Kazincbarcika, Ózd, Sajónémeti, Sajóvelezd, Sárospatak, Szikszó, és Tiszaújváros is. Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, a Miskolci Egyetem könyvtára és a Városi Könyvtár négy fiókkönyvtára szervez programokat ez idő alatt.

Az Internet Fiesta idején még több gyermeket és felnőttet próbálnak "becsábítani" a könyvtárakba, hogy megnyerjék őket az olvasás, a korszerű információszerzés ügyének.

A Fiesta programjai minden évben egy-egy kiemelt téma köré csoportosulnak, idén bővebb információt kaphatnak a program résztvevői a különféle hivatalok szolgáltatásairól, weboldalairól, az e-ügyintézésről, de megismerkedhetnek a virtuális könyvtárral, különféle adatbázisokkal, online tanfolyamokkal sőt a NagyiNettel is.