Fejlesztik az NHH gazdasági és pénzügyi rendszerét

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 24. 08:17

A Synergon Informatika Nyrt. fejleszti tovább a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vállalatirányítási rendszerét, a projekt értéke mintegy 150 millió forint.

A Synergon közleménye szerint az NHH 2008 novemberében írta ki azt a közbeszerzési pályázatot, amelynek nyerteseként a társaság a hatóság integrált gazdasági és pénzügyi rendszerét alakítja át.

Az új megoldás támogatja majd az NHH által kiszabott bírságok nyilvántartását és nyomon követését a hatékonyabb követeléskezelés érdekében, s a fejlesztés kiterjed a hatóság informatikai rendszereinek együttműködését támogató nyílt integrációs technológia tervezésére is. Ezáltal létrejön egy olyan platform, amelyik lehetővé teszi a folyamatközpontú együttműködést a különböző alkalmazások között a hatékonyabb folyamattervezés, -kezelés, -végrehajtás és monitorozás érdekében, csökkentve az integrációs és üzemeltetési költségeket.

A fejlesztés támogatja a hatóságnál az elektronikus oktatást és a személyügyi nyilvántartás kibővítésével az NHH humánerőforrás-gazdálkodási tevékenységét is.