Megjelent a PC teljesítményét gyorsító, a netes védelmet is kiterjesztő Norton 360 változat

Kovács Attila, 2009. március 24. 15:34

A Symantec mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy elérhető a minden elemet egyben tartalmazó védelmi megoldásának, Norton 360-nak új, v.3.0 változata.

Con Mallon, a cég a fogyasztói termékdivízió regionális marketingigazgatója szerint az új verzió olyan védelmi és teljesítménybeli fejlesztéseket tartalmaz, amelyek védik a PC-t, és lehetővé teszik, hogy csúcsteljesítménnyel fusson, a legfontosabb fájlok megóvására pedig megnövelik a netes mentés rugalmasságát. A Norton 360 továbbá az új webhelybesoroló szolgáltatás, a Norton Safe Web teljes értékű változatával kiterjeszti a védelmet a netes tevékenységre is. A szakember azt is kiemelte, hogy az új változatot használva a biztonsági másolati és tuneup felületekről részletes aktivitási történetet lehet kinyerni, illetve azt, hogy 5-15 percenként új vírusdefiníció képződik.

A Norton 360 3.0 átlagosan egy perc alatt települ, és 10 megabájtnál kevesebb memóriát használ. A legújabb változat a Norton Internet Security 2009 összes teljesítmény- és védelmi fejlesztését is tartalmazza, így a Norton Insightot és az úgynevezett Pulse Update-eket, amelyek intelligens keresést és az ágazat legsűrűbb vírusazonosító-frissítését eredményezik.

A Norton 360 mostantól a Norton Safe Web, netezés (böngészés, keresés, vásárlás vagy csevegés) védelmének kibővítésére létrehozott, folyamatosan frissülő webhelybesoroló szolgáltatást is tartalmazza. A mai veszélyek természetét ismerve a fogyasztót figyelmeztetni kell, mielőtt az illető meglátogat egy webhelyet. A Norton Safe Web által veszélyesnek talált helyek közel hatvan százaléka olyan veszélyforrásokat tartalmaz, melyek képesek a PC-t bármilyen fájl letöltése vagy telepítése nélkül megfertőzni.

A Norton Insight és a többi eljárás mellett a Norton 360 v. 3.0 része a Norton Identity Safe is, amely biztonságosan kezeli a netes személyazonosságokat, a kényelmes vásárláshoz, bankoláshoz és böngészéshez tárolja a felhasználóneveket és jelszavakat, valamint megakadályozza a "hallgatózó" programokat. Új funkciója a Norton Backup Drive, amellyel a megszokott Windows Explorer felületről vezérelhető a mentés. A Backup Source Selection és a File Type Management gondoskodik a maximális rugalmasságról. A fájlokat több helyre, például USB memóriára, iPodra, CD-re vagy DVD-re, Blu-ray lemezre vagy biztonságos internetes tárba lehet menteni.  

A legújabb változat része a Smart Startup Manager, amely a rendszerindítást lelassító, szükségtelen programok indítását kiiktatja vagy késlelteti. A Smart Startup Manager jelzést ad a rendszerindításba befűzött új tételekről, és minden egyes tétel teljesítményre való hatását megméri. A Norton 360 3.0 változata jelentést is ad, amely a rendszer átfogó pillanatképe mellett javaslatokat tartalmaz a PC legjobb képességei szerinti működésének fenntartásához.

A Norton 360 v. 3.0 2009. áprilisától itthon is számos viszonteladónál megvásárolható. A Norton 360 javasolt kiskereskedelmi nettó ára 18 150 Ft,  a korábbi verzióról való frissítés nettó ára pedig 14 260 Ft.. Ez a termék használatának egy évre szóló szolgáltatási előfizetését és a védelemfrissítéseket foglalja magában. A termék legfeljebb három PC-re telepíthető. A Norton 360 alapváltozata 2 GB védett netes tárhelyet tartalmaz, amelyhez további tárhely vásárolható. A Symantec emellett vizsgálja a Norton 360 3.0 változatának és a Windows 7-nek a kompatibilitását, és a Norton 360 vevői jogosultak lesznek a Windows 7-hez készülő, ingyenes netes frissítésre, az operációs rendszer végleges változatának elérhetővé válását követően.