Új informatikai képzési program a Debreceni Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 25. 12:27

Új informatikai képzési programok szeptemberi indításáról állapodott meg a Debreceni Egyetem (DE) és az IT Services Hungary (ITSH) Kft.; az erről szóló dokumentumot Fábián István, a DE tudományegyetemi karok elnöke és Ilosvai Péter, a cég ügyvezető igazgatója írta alá kedden az egyetemen.

A hálózatok és operációs rendszerek témakörben meghirdetett specializációkra az egyetem bármely szakáról jelentkezhetnek hallgatók. A speciális informatikai ismeretek elsajátításával felértékelődik a jogászok, a közgazdászok vagy éppen a bölcsészkaron tanuló hallgatók diplomája - mondta az aláírást követően Fábián István.

A Magyarországon úttörőnek számító kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, amelyek összehangolják a kutatást, az oktatást, a diákok szakmai felkészítését és a piacképes tudást - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az egyetem biztosítja a hatékony oktatáshoz szükséges technikai, infrastrukturális, valamint szellemi hátteret, míg az ITSH szakmai támogatást nyújt a tantervek kidolgozásához, s részt vesz a vizsgakövetelmények kialakításában is.

Ilosvai Péter elmondta: a gazdasági válság ellenére cégükben töretlen a külföldi megrendelők bizalma, így fejleszthetik debreceni központjukat. Jelenleg mintegy hatszázan dolgoznak a hajdú-bihari megyeszékhelyen, de új székházuk elkészültével ezres nagyságrendűre szeretnék bővíteni a szolgáltató centrumot - fűzte hozzá.