MHM: költséghatékony megoldásokkal nyit a kkv-szektor felé

Kovács Attila, 2009. március 25. 16:02

Az előzetes éves várakozásokat több mint 10 százalékkal túlteljesítve, 1,672 milliárd forintos árbevételt realizált 2008-ban az MHM Computer Hungária Kft.

A társaság mai sajtótájékoztatóján Lyócsa István, a tárolási és virtualizálási megoldásokkal foglalkozó cég vezérigazgatója azt is kijelentette, az árbevétel idei tervezett szinten tartása és jövő évi 2 milliárd forint fölé történő emelése mellett fontos cél, hogy a nagyvállalati igények kiszolgálása mellett nyissanak a hazai kis- és középvállalkozások felé, illetve munkájukban további hatékonyság- és minőségnövelést érjenek el. Ezeknek érdekében, az ügyvezetőn kívül, ez év április 1-jétől megváltozik az MHM minden vezető beosztású munkatársának a személye.

Mátyás Gábor, az MHM új kereskedelmi igazgatója többek között elmondta: idén az az adattárolási gények a válság ellenére is növekednek, viszont a felhasználók a költséghatékony megoldásokat részesítik előnyben. A társaság a jövőben is gyártó független hozzáállással kíván tevékenykedni, képviselve az EMC, Hitachi, NetApp és VMware eszközeit, megoldásait. A cég most szerezte meg az EMC legnagyobb hazai partnere címet. Hasonlóan a Hitachi legnagyobb partnere az MHM Computer, amely a VMware legdinamikusabban fejlődő partnervállalatának számít Magyarországon. Mátyás szerint két fő területükön (tárolók, virtualizáció) belül (mellett) többek között az optimalizációs megoldásokban (deduplikáció, folyamatos mentési rendszerelemzés), az adatvagyon-kezelésben (információ életciklus-menedzsment), desktop virtualizáció (az első két hazai referencia az MHM-é), szerver- és alkalmazás-virtualizáció (ThinApp) terén is aktívak.