Az interneten is elérhetők az Akadémiai Kiadó szótárai

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 26. 10:56

A hazai piacon elsőként internetes hozzáférést is biztosít papír szótárai teljes anyagához a CD-korong mellett az Akadémiai Kiadó Zrt. - tudatta a kiadó szerdán közleményben az MTI-vel.

Mint a dokumentum kiemeli, a kiadó, lépést tartva a kor technikai követelményeivel, s igyekezve kielégíteni a fogyasztói igényeket, a szótárvásárlók számára plusz szolgáltatásként internetes hozzáférést is biztosít. Az egyes szótárak teljes szóanyaga elérhető a kiadó új portálján, a www.szotar.net oldalon.

A kiadó célja, hogy a közeljövőben az eddig CD-melléklettel ellátott kiadványai helyett internetes hozzáférést biztosítson a vásárlóknak. A CD-k folyamatos kivonásával a kiadó teljesen átáll az online szótárszolgáltatásra a papír szótárak mellett. A márciusban megjelenő Spanyol-magyar, illetve Magyar-spanyol szótár lesz az első olyan szótár, amely már internetes hozzáféréssel jelenik meg.

A kiadó tavasszal induló www.nyelvtudor.hu weboldalán, amelyen elektronikus tananyagokat, vizsgára felkészítő interaktív gyakorlóanyagokat vásárolhat a felhasználó, a www.szotar.net anyagai is elérhetők lesznek.

Az Akadémiai Kiadó Magyarország legrégibb, 1828 óta folyamatosan működő kiadója. Alapítója a Magyar Tudományos Akadémia; küldetése a magyar tudomány eredményeinek publikálása. A kiadó 1996 óta részvénytársaság, a Magyar Tudományos Akadémia és a Wolters Kluwer közös tulajdona.