Kockázati tőkebefektető lesz a Google

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 31. 19:06

A Google megalapította a Google Venture kockázati befektető egyesületet, amely támogatni fogja a reményteli jövő előtt álló startupokat.

A világ legnagyobb keresőcége már tavaly megkezdte az egyesület létrehozásának az előkészületeit, annak beindítását azonban nem halasztották el a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem. A kockázati tőkebefektető vezetői, Rich Miner és Bill Maris elmondták, hogy a pénzügyi válság idején is vannak ígéretes induló cégek, amelyek önmaguk erejéből csakis óriási küzdelem árán tudnának felemelkedni, azok gyorsabb növekedését és fejlődését fogja segíteni a Google.

A keresőóriás azonban nem csupán az informatikai ágazat szereplőit fogja figyelni és finanszírozni, hanem szárnyai alá veszi majd a megújuló energiával és biotechnológiuával foglalkozó, valamint az egészségügyi profilú cégeket is. Az alapító okiratban a Google kifejtette, hogy nem az a céljuk, hogy olyan szintre emeljék a felkarolt cégeket, hogy azok felvásárolhatóvá váljanak, egyszerűen csak arról van szó, hogy  támogatni szeretnék az innovatív gondolatokat megvalósítani kívánó startupokat.