Olympus E-450: DSLR minőség a belépőkategóriában

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 1. 07:39

Az E-420 utódja továbbfejlesztett TruePic III+ feldolgozóegységet kapott, mely a vállalat szerint az alacsonyabb zaj mellett jobb árnyalat- és szín-, élreprodukciót kínál elődjénél, valamint egy mélységélesség-ellenőrző gomb is került az új E-450-esre.

Az Olympus E-450 DSLR fényképezőgép rendelkezik az E-30 bemutatásakor megismert három művészi szűrővel, a Pop Art harsány, gazdag színárnyalatokat, a Lágy fókusz légies hatást, míg a Pin Hole szűrő a titokzatosság érzését kelti. A képek komponálása a 6.9 cm-es / 2.7 inches 176 fokos látószögű HyperCrystal II LCD-kijelző segítségével történik, mely  az E-420 kijelzőjénél nagyobb fényerővel rendelkezik. Az Élőkép funkció mellett található a gépben arcfelismerő technológia, valamint  28 felvételi mód automatikus, félautomatikus, illetve manuális opciókkal. Megtalálhatjuk benne az Olympus által szabadalmaztatott Supersonic Wave Filter szenzortisztító rendszert, mely a por által okozott minőségromlástól véd. A gép lelke az elődben megismert 10 megapixel felbontású Live MOS szenzor, ám ezúttal már a továbbfejlesztett TruePic III+ képalkotó processzorral párosítva. Teljes felbontás esetén másodpercenként 3.5 kép felvételi sebességet érhetünk el a 8 db RAW kiterjesztésű kép méretű átmeneti tárolónak köszönhetően.

Az Olympus E-450 közel az összes E-System kiegészítővel és tartozékkal bővíthető: különböző vakurendszerekkel, 19 objektívvel, 7-300mm (35mm-es megfelelő 14–600mm) gyújtótávolság tartományban. A gép rendelkezik az E-3 modellben is alkalmazott, akár három vakucsoport vezérlésére is használható vezetéknélküli vakurendszerrel. Az E-450 piaci megjelenése 2009 májusában várható, a standard 14-42mm-es objektív kit ajánlott fogyasztói ára 499 euró lesz.

 

Az Olympus E-450 az alábbi összeállításokban lesz kapható:


Főbb jellemzők: