Nokia Point & Find béta: egyelőre csak utcai moziplakátokkal működik

Milkovits Gábor, 2009. április 2. 10:29

A Nokia kiadta Point & Find speciális mobiltelefonos keresőszoftverének béta tesztváltozatát, amely egészen sajátos módon a készülék kamerájával lefotózott objektumokról keres információt az interneten.

A béta egyelőre csak utcai moziplakátokkal működik: a szoftver a képi információkból felismeri, hogy a mobillal készített fotón szereplő plakát melyik filmet reklámozza, majd információt gyűjt és szolgáltat az internetről az adott filmmel kapcsolatban. A GPS-szel felszerelt mobilokon további szolgáltatás, hogy a program azt is megmutatja, hol találhatók azok a mozik, ahol a filmet éppen vetítik. A Nokia a jövőben jóval szélesebb körű felhasználást szán a szoftvernek: a megoldásba például beépítettek egy vonalkód-olvasó alkalmazást is, amely a kódhoz tartozó termékről adna bővebb felvilágosítást, emellett pedig kategóriák szerinti szöveges keresést is végrehajt majd a végleges verzió.

A Nokia Point & Find béta egyelőre az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában próbálható ki, a Nokia azonban hamarosan világszerte elérhetővé szeretné tenni a szolgáltatást. A szoftverrel kapcsolatos bővebb információk angolul, illetve a béta tesztváltozat megtalálható itt.