Megalakult a Fujitsu Technology Solutions Kft.

forrás Prim Online, 2009. április 8. 16:05

Budapesti székhellyel megalakult a Fujitsu Technology Solutions Kft. a Fujitsu Siemens Computers Kft. jogutódjaként. Az új IT infrastruktúra- és megoldásszállító vállalat ügyvezető igazgatója Poros Gábor.

A jogelőd korábbi tulajdonosai, a japán Fujitsu és a német Siemens AG közötti tranzakció eredményeként létrejött Fujitsu Technology Solutions magyar leányvállalatának portfóliója olyan termékekkel és megoldásokkal bővülhet, melyek idáig csak Japánban voltak hozzáférhetőek.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. integrált termék- és szolgáltatáskínálatával minden eddiginél jobban összpontosít a vállalati ügyfelekre. Kibővített menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásaival, illetve az IT-infrastruktúra szolgáltatásként való rendelkezésre bocsátásával (IaaS) a cég lehetővé teszi a beruházásaikat racionalizáló nagyvállalatoknak informatikai rendszerük takarékos és hatékony fejlesztését.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. az x86-szerverek értékesítése területén 2010-re Magyarországon is meg kívánja duplázni teljesítményét, és 10%-os piaci részesedés elérését tűzte ki célul. Ezt egyebek között az teszi lehetővé, hogy az anyavállalat globálisan egységesíti IA-szerver üzletágát, a PRIMERGY k+f globális központját pedig Németországba helyezi.