Szakértők és felhasználók: közösen vitatják meg az adattárolás jövőjét a mostoha gazdasági környezetben

forrás Prim Online, 2009. április 9. 18:05

A romló gazdasági viszonyok sok adattárolási vezetőt költséggazdálkodási gyakorlata felülvizsgálatára kényszerítenek. Az IDC európai IT-vezetők körében végzett friss felmérése szerint azonban a tárolópiacon sokkal kevésbé kell a forgalom visszaesésére számítani nehéz gazdasági időkben, mint más technológiáknál, pl. a PC-k, a nyomtatók, a szerverek és a hálózati eszközök szegmensében.

„A jelenlegi viszonyok hamarosan költségvetésük felülvizsgálatára késztetik az adattárolási vezetőket” – jelenti ki Philip Korinek, az IDC CEMA hardverekkel és tárolókkal kapcsolatos kutatásokért felelős programmenedzsere. „Ez azt jelenti, hogy az alapszintű adattárolási szükségletek kielégítésekor a kisebb költségű tárolókat preferálják, és költséghatékonyabb stratégiákat valósítanak meg, például virtualizálnak. Lehet, hogy pillanatnyilag visszafogják a nagyszabású, új kezdeményezéseket és projekteket, de még mindig van kereslet tárolókapacitásra a régióban. A hangsúly a hosszabb távú tárolómegoldások beszerzéséről a rövid távú adattárolási szükségletek kielégítésére helyeződik át.”

Az IDC 2009-es adattárolási, virtualizációs és adatközpont-hatékonysági konferenciáján (IDC Storage, Virtualization, and Datacenter Efficiency Roadshow 2009) az adattárolási piac vezető elemzői, iparági szakemberei, nemzetközi és helyi szakértői segítenek az új és tapasztalt ügyfeleknek a maximumot kihozni IT-infrastruktúrájukból egy olyan időszakban, amikor a költséghatékonyság még nagyobb szerepet kap a cégek működésében, mint korábban bármikor.

A konferenciasorozat 2009. április 2-án, Bukarestből indult, és 2009. november 25-én a marokkói Casablancában zárul. E két dátum között a rendezvény 19 várost keres fel a kelet-közép-európai, közel-keleti és afrikai régióban, az alábbi sorrend szerint:


A rendezvények előadásai az adattárolás és adatkezelés aktuális kérdéseivel foglalkoznak, kiemelt hangsúlyt fektetve az alábbi kritikus témákra:

  1. Kihasználtság és hatékonyság: automatizáció, konszolidáció, virtualizáció, outsourcing
  2. Informatikai fenntarthatóság: kompatibilitás, technológia-szabványosítás
  3. Infrastruktúra-költségek: energiafogyasztás, hűtési rendszerek
  4. Megfelelés: adatvédelmi és adatmegőrzési követelmények


Bővebb információ

A rendezvénnyel kapcsolatos további információ: Üveges Szabolcs, vagy (+36 1) 473-2375-ös telefonszám!