A Twitter felhasználóinak száma 700 százalékkal nőtt

MTI Sajtóadatbank, 2009. április 14. 18:28

Hétszáz százalékkal nőtt a Twitter felhasználóinak száma a tavalyihoz képest a februárban mért adatok szerint.

A rendkívül népszerű internetes közösségi portálnak már majdnem tízmillió felhasználója van, csak az Egyesült Államokban négymillió, ami nem kevesebb, mint ezerszázalékos növekedés a tavalyihoz képest - adta hírül az ITPro brit számítástechnikai szakportál a comScore nevű internetes statisztikákkal foglalkozó cég adatszolgáltatása alapján.

Sarah Radwanick, a comScore vezetője blogjában arról írt, hogy a cég újabb hatalmas növekedésre számíthat a következő hónapban. Radwanick közlése szerint, a Twitter-felhasználók általában idősebbek, mint más internetes közösségi honlapéi. "Mivel már oly sok cég használja a Twittert, illetve az Internet legelső felhasználói is "felnőttek" már és megszokták, illetve megszerették a modern technológiát, ezért a szokásos "fiatalos közösség" koncepciót alaposan át kell most már gondolni" - írta.

A Twittert egyébként korábban a Facebook közösségi portál fejlesztői fel akarták vásárolni, ám annyira magas volt a kialkudott ár, hogy végül elálltak tőle. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Google a következő vásárlásra jelentkező cég, azonban biztosat még nem tudni. Az azonban biztos, hogy az ár nem lesz olcsó a Google számára sem.