Skype a Nintendo DSi-n?

Milkovits Gábor, 2009. április 20. 17:18

Iwata Satoru, a Nintendo elnöke olyan nyilatkozatot tett a sajtónak, amelyből arra lehet következtetni, hogy a Nintendo DSi játékgépet rövidesen alkalmassá teszik a VoIP internet-alapú telefonálásra.

Iwata újságíróknak arra az immár sokadszor feltett kérdésére, hogy terveznek-e egy DS-mobiltelefont a jövőben, azt válaszolta, hogy nem, hacsak a dolog nem megoldható havi előfizetés nélkül. Márpedig van ilyen lehetőség, hiszen az internet-alapú telefonálás a világhálón kommunikáló készülékek között ingyenes, csupán az internetezésért kell fizetni. Ami a műszaki feltételeket illeti, azok adottak, hiszen a DSi-n van WiFi, sőt beépített kamera is, amivel a videótelefonálás is lehetséges a világhálón. Az egyetlen hiányzó elem tehát a VoIP szoftverkliens, azonban ez már nem lehet akadály.

Iwata elejtett megjegyzését azóta nem kommentálta a Nintendo, így aztán nem lehet tudni, hogy a hír nem több-e puszta spekulációnál. Az eredeti DS óta egyébként számos funkcióval felruházták már a dupla képernyős hordozható játékgépet: lett rajta WiFi, webböngésző, 3 megapixeles beépített kamera és zenelejátszó szoftver is.