Yellow Cube: az e-mailek 70-90 százaléka spam

MTI Sajtóadatbank, 2009. április 21. 11:23

Világszinten 80-100 milliárdra tehető a napi e-mail forgalom, ám ezeknek 70-90 százaléka levélszemét, azaz spam - mondta Bódis Ákos, a Yellow Cube 2000 Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az üzleti felhasználók napi 160-200 levelet küldenek, illetve kapnak, ezért számukra nagyon fontos, hogy az e-maileket megfelelően, biztonságosan kezeljék, például archiválják.

Az ügyvezető szerint egy vállalat produktivitását is szolgálja az, ha szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelően dolgozza fel a leveleit, hiszen ezek ma már az üzletkötés eszközei.

A megfelelően tervezett és kivitelezett levelek pedig azért is fontosak, mert a címzettnek ezek alapján keletkezik az első benyomása egy cégről, illetve a küldőről.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: az elektronikus levelek fontosságát mutatja például az, hogy már több céget marasztaltak el kartellezésben e-mailek alapján.

Bódis Ákos elmondta azt is, hogy a megfelelően archivált levelek nemcsak könnyen visszakereshetők, hanem sokkal, 50-90 százalékkal kisebb tárhelyet foglalnak el, mint a tömörítetlen e-mailek. Aláhúzta: a jó, biztonságos feldolgozó, archiváló rendszerek állandó felügyelet nélkül látják el feladatukat.

A magyar magántulajdonban lévő kft. már 2 milliónál több postafiókot szűr biztonsági megoldásaival, s több internetszolgáltatónak, állami vállalatnak és több száz kis- és közepes vállalkozásnak nyújt szolgáltatást.

Az ügyvezető szerint Magyarországon legalább 20 millió postafiók van, de egyes becslések szerint a számuk elérheti a 40 milliót is, hiszen egy felhasználónak több fiókja is van.

A levelezési biztonsággal, levélfeldolgozással és -archiválással foglalkozó cég Magyarország mellett Romániában, Szlovákiában, Moldáviában, Bulgáriában és a volt Jugoszlávia területén forgalmazza saját és más cégek termékeit, s nyújt szolgáltatásokat.

A 10 fős, 2005-ben alapított cég tavalyi árbevétele 50 millió forint volt, míg az idén 120 millió forint lesz a tervek szerint. A társaság adózás előtti eredménye átlagosan a bevétel 10 százaléka.