Hogyan tudunk majd külföldről is roaming díj nélkül telefonálni?

forrás Prim Online, 2009. április 24. 15:20

A Simonyi Károly Szakkollégium idén hatodik alkalommal rendezte meg a Simonyi Konferenciát. Az előadások a villamosmérnöki és informatikai szakma széles spektrumát lefogták, és most már bárki megnézheti őket a konferencia weboldalán. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan lehet óriáskijelzővé alakítani egy ház falát, vagy hogyan tudunk majd külföldről is roaming díj nélkül telefonálni.

A Simonyi Károly Szakkollégium idén hatodik alkalommal rendezte meg a Simonyi Konferenciát. Már a rendezvény előtt sejteni lehetett, hogy sikeres lesz, hiszen idén egy elég erős programot sikerült összehozni. Az előadók között a Simonyis szakkollégisták és a BME kutatói mellett olyan cégek mérnökei léptek a pódiumra, mint a Google vagy a Microsoft. A rekord számú résztvevő nem kis fejtörést okozott a szervezőknek, a BME legnagyobb előadója is zsúfolásig megtelt a nap folyamán.

A rendezvényre 60-nál is több cégtől regisztráltak résztvevők, és 11 különböző felsőoktatási intézményből jöttek hallgatók és oktatók egyaránt. Az előadások a villamosmérnöki és informatikai szakma széles spektrumát lefogták, és most már bárki megnézheti őket a konferencia weboldalán.

Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan lehet óriáskijelzővé alakítani egy ház falát, hogyan néznek majd ki a jövő érintőképernyős felhasználói felületei, vagy milyen módszerekkel lehet javítani a nagyvállalati adattárházak hatékonyságát. A konferencián bemutatták az első magyar műhold, a MASAT prototípusait is. A videókat böngészve kiderül, hogyan tudunk majd külföldről is roaming díj nélkül telefonálni, vagy hogyan lehet biztonságosabbá tenni az SSL-lel védett webalkalmazásokat.
A Simonyi Károly Szakkollégium fogja össze a BME Schönherz kollégiumában működő, akár több évtizedes múltra visszatekintő szakmai köröket. Az egyetem elméleti oktatása mellett a hallgatók a Simonyiban kipróbálhatják magukat a gyakorlatban is, megvalósíthatják innovatív szakmai ötleteiket. A webfejlesztéstől kezdve, a stúdiótechnikán át egészen a robotikáig, vagy az elektronikáig számos területtel foglalkoznak itt a diákok. A szakkollégium célja, hogy minden szükséges erőforrást biztosítson számukra ahhoz, hogy az ötleteik tényleg valóra válhassanak.