Üzleti és informatikai képzések a KÜRT Akadémián

forrás Prim Online, 2009. április 28. 16:36

Elismert és a maguk területén kiemelkedően sikeres oktatók és üzletemberek fogtak össze, hogy létrehozzanak egy friss és izgalmas tananyaggal felálló oktatási intézményt, a KÜRT Akadémiát. A KÜRT csoport részeként működő Akadémia célja olyan képzések megvalósítása, amelyek hiánypótlóak üzleti és informatikai területen egyaránt.

Az alapítók szándékát találóan jellemzi a szlogen: „az intellektuális kalandtúra”. Az alapítók között a KÜRT Zrt. tulajdonosai és szakemberei mellett olyan neveket találhatunk, mint például dr. Mérő László, pszichológus, publicista. Az Akadémia első képzései, amelyek az üzleti coaching, az etikus hackelés és az információbiztonság „műhelytitkaiba” engednek betekintést, 2009. szeptemberében indulnak.

 

A jelentkezőkkel szemben támasztott elvárások miatt a képzéseken való részvétel felvételihez kötött. Az érdeklődők számára a KÜRT Akadémia nyílt napot tart 2009. május 22-én. A nyílt napon az alapító dr. Kürti Sándor és dr. Mérő László mellett valamennyi oktató és szervező jelen lesz, az érdeklődők kötetlen, „kedvcsináló” beszélgetés formájában ismerkedhetnek meg az oktatókkal, a tananyaggal és az oktatásnak helyet biztosító, minden igényt kielégítő KÜRT székházzal. A nyílt napon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az info@kurtakademia.hu email címen lehet megtenni.

A KÜRT Akadémián induló képzések:


Üzleti coach képzés – dr. Mérő László, dr. Baracskai Zoltán

Többek között dr. Mérő László neve fémjelzi a sikeres múltra visszatekintő képzést, amely idén ősztől a KÜRT Akadémia keretein belül fogadja majd hallgatóit.
„A coach munkáját nem az méri, hogy megfogadják-e a tanácsait vagy sem, ugyanis nem az a feladata, hogy tanácsokat adjon. A coach munkáját egyetlenegy dolog méri: hívják-e újra, hívják-e mások is; kíváncsiak-e arra, ahogyan ő látja az üzleti és emberi problémákat, amit ő tud hozzátenni a vezető gondolkodásához. A jó coach jól ismeri az üzleti guruk legújabb gondolatait, és ezért képes egy sikeres vezető számára új távlatokat nyitni. És mi is úgy gondoljuk, hogy a KÜRT Akadémiával számunkra és a coachképzés számára is új távlatok nyílnak meg” – nyilatkozta dr. Mérő László.

A képzés időtartama: 2 szemeszter
A képzés indulása: 2009. szeptember

Etikus hacker képzés – Frész Ferenc

Az etikus hacker csak úgy lehet sikeres, ha képes egy lépéssel a rosszfiúk előtt járni. Ez az egy esélye van, hogy teljesítse megbízatását. Nem elég ismernie az információk és rendszerek biztonságát fenyegető technológiákat, képesnek kell lennie előre látni az újabb és újabb fenyegetettségeket. A KÜRT Akadémia képzése erre a küldetésre készíti fel a hallgatókat, lehetőséget kínálva a jelentkezőknek az informatikai rendszerek megfelelő információbiztonsági szintjének tudatos megteremtésére.

Az Etikus hacker képzés két formában indul:

1.     Szemeszter jellegű képzés
A képzés időtartama: 2 szemeszter
A képzés indulása: 2009. szeptember
A 2 szemeszteres képzés azoknak az informatikai szakembereknek szól, akik részletesen kívánnak megismerkedni az etikus hacker szakma technológiáival és technikáival. Az egyéves képzés végén a végzősök képesek lesznek önálló projekteket végrehajtani, és a legjobbak munkalehetőséghez juthatnak a KÜRT Zrt.-nél.

2.     Tréning jellegű képzés
A tréning időtartama: 2x5 nap
A képzés indulása: 2009. szeptember
A rövidített, tréning jellegű képzés hallgatói megismerhetik a komplex vállalati informatikai rendszereket, valamint az információbiztonságot fenyegető veszélyeket és támadási módokat. Elsajátíthatják azokat a módszereket, taktikákat és stratégiákat, amelyekkel hatékonyan és eredményesen ismerhetik fel, előzhetik meg és védhetik ki a rosszindulatú támadásokat.

Kockázatarányos védelem képzés – Oroszi Norbert
Mire van szüksége egy vezetőnek az informatikával kapcsolatban? A működés- és az információbiztonság összehangolt, költséghatékony megvalósítására. Olyan taktikai és stratégiai eszközökre, amelyek segítségével reális képet kap cége informatikai rendszerének teljesítményéről és biztonságáról.

Képzés időtartama: 2x4 nap
Képzés indulása: 2009. szeptember

A KÜRT Akadémia képzéseinek a KÜRT új, budaörsi székházában található rendezvény- és oktatóközpont ad otthont. A legkorszerűbb technikával felszerelt konferencia- és oktatótermek az oktatási programok színvonalához méltó helyszínt biztosítanak.

A KÜRT Akadémiával és a képzésekkel kapcsolatban bővebb információ a www.kurtakademia.hu weboldalon található.