Eladta a GTS-Datanet a műholdas adatátviteli részlegét a HDT-nek

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 5. 09:32

Eladta a GTS-Datanet Távközlési Kft. a műholdas adatátviteli (VSAT) tevékenységét az Antenna Hungáriához tartozó Hungaro DigiTel-nek (HDT), a vételárat a felek üzleti titokként kezelik, s nem hozzák nyilvánosságra.

A két cég közleménye szerint a szerződés alapján az Antenna Hungária 55,4 százalékos tulajdonában álló Hungaro DigiTel Kft. nemcsak az eszközöket vette meg, hanem az ügyfélszerződéseket is. A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe a régió más országaiban nem kínál műholdas adatátviteli szolgáltatást, s ezért a csoport portfóliójának egységesítése miatt döntött úgy, hogy megválik VSAT tevékenységétől.

 A HDT a tranzakcióval nemcsak a magyar műholdas adatátviteli piac legnagyobb szereplőjévé, hanem Európa egyik legmeghatározóbb VSAT szolgáltatójává vált. Az ügylet által az eddig üzemeltetett 3.000 VSAT végpont száma további 1.500-zal, 4.500-ra bővült.

 A közlemény szerint a tranzakció részét képezi a csoport távközlési stratégiájának: a hangsúly az Antenna Hungária csoport üzleti partnereknek nyújtott távközlési szolgáltatás-portfólió bővítésén és a csoport piaci részesedésének további növelésén van.