Szabadon fogható az RTL Klub a MinDig TV kínálatában

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 11. 10:26

Megszületett a megállapodás az Antenna Hungária csoport (AH) és a Magyar RTL Televízió Zrt. között a digitális földfelszíni műsorterjesztésről, amelynek értelmében az RTL Klub műsora ezentúl a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatának részét képezi - derül ki az AH és az RTL Klub közös, pénteki sajtóközleményéből.

A megállapodás értelmében az RTL Klub 2009. május 8-tól SD felbontásban, előfizetési díj nélkül érhető el a nézők számára a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A magyarországi piacvezető kereskedelmi csatorna programja Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán érhető el- olvasható a közleményben.

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomás körzetében indult el 2008. december 1-jén, közel 60 százalékos lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású, szabadon fogható műsoraival.

Az aláírt szerződés az AH csoport digitális földfelszíni televíziós műsorterjesztési jogosultságának végéig, azaz 2020. szeptember 5-éig lesz hatályban.

A Magyar RTL Televízió egyúttal csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez, és a stratégiai együttműködés alapján az RTL Klub is részt vesz a MinDig TV platform promóciójában.

A másik országos kereskedelmi televíziós társaságnál az MTI érdeklődésére pénteken azt közölték: a TV2 is előrehaladott tárgyalásokban áll a műsorszóró céggel, reményeik szerint a közeljövőben szintén megjelenhetnek a digitális földfelszíni platformon.