Mozgásérzékelős Motorola mobil

Milkovits Gábor, 2009. május 13. 07:21

A Motorola bemutatta Moto W7 Active Edition mobiltelefonját, amely sajátos módon beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, így számos funkciója különféle kézmozdulatokkal vezérelhető.

A készülék a rázástól a pöccintésig sokféle kézmozgással vezérelhető, a bejövő hívás csengőhangjának elnémításához például elegendő átfordítani a telefont, de ugyanezzel a mozdulattal az emlékeztetőt vagy a zenét is meg lehet szakítani. Ha pedig kétszer megrázzuk a W7-et, máris kedvenc alkalmazásunkban találjuk magunkat. Hogyha a zeneszámok között szeretnénk előre, illetve hátra ugrani, ehhez elegendő a mobilt jobbra, vagy balra mozgatni. Az nyilvánvalóan csak gyakorlati teszteléssel lenne kideríthető, hogy mindezek a funkciók milyen mértékben kapcsolhatnak be idegesítő módon maguktól véletlenszerűen, azonban erre egyelőre nincs sok lehetőség. A Motorola ugyanis először csak Dél-Amerikában és a Távol-Keleten tervezi forgalmazni a készüléket, még a második negyedév folyamán.

A Motorola W7 a speciális mozgásvezérlésen kívül mp3 lejátszóval, 8 GB-os választható memóriakártyával, FM rádióval, lépésszámlálóval, illetve két kamerával van felszerelve, melyekből az egyik a videótelefonálást szolgálja. Árat a gyártó egyelőre nem közölt.