Hova utaznak szívesen az internetezők?

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 13. 10:15

Amerikai kutatók több tízmillió, az egyik népszerű webkettes portálra feltöltött fotót vizsgáltak meg, hogy megállapítsák, melyek a legkedveltebb utazási helyszínek az internetezők körében. Megdöbbentő, de a manhatteni Apple boltot többen fényképezték le, mint a Szabadság-szobrot.

A New York-i Cornell egyetem néhány tudósa 33 millió, a Flick-ön található kép kielemzése után megállapította, hogy a leggyakrabban lencsevégre kapott város New York, innen is a legtöbben az Empire State Building-et örökítették meg, a város központi szimbólumának tekinthető Szabadság-szobrot pedig meglepő módon kielőzte az egyik Apple-üzlet. Európában London a legkedveltebb turista központ, a városokat összesítő toplista harmadik és negyedik helyein, pedig San Fransisco és Párizs található. A látványosságok tekintetében azonban az öreg kontinens építészeti remekművei kerültek az első helyekre, így az internetezők a legtöbbször a párizsi Eiffel tornyot fényképezték le, amit a londoni Trafalgar Square, a Tate Modern múzeum és a Big Ben követ, ám a Notre Dame ódon falai is sokakat kamerájuk használatára indítottak.
A kutatók a Flick-adatbázisban fellelhető képek közül csakis azokat vonták be a vizsgálatba, melyekhez tartozott Geo-Tag azonosító is.