Műholdas tájékozódási fesztivál Tatán

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 15. 11:49

Tájékozódási versenyt rendez Tatán a GPSGames nevű közösség szombaton, Műhód Fesztivál néven.

A résztvevők a versenyben műholdas helyzet-meghatározót, azaz GPS-t használhatnak. Indulás előtt a szervezők a készülékbe töltik a szükséges adatokat, majd a gyalog vagy kerékpárral rajtoló versenyzők maguk döntik el, hogy az egyes pontokat milyen sorrendben érintik.

 Az indulók szombat reggel nyolctól délután egy óráig vághatnak neki a távnak a tatai Öreg-tó Kemping melletti bázisról. Nevezni a helyszínen lehet, és igény esetén GPS is kölcsönözhető. Érdemes családdal, gyerekekkel érkezni, mert a cél nem a sokórás, kimerítő erőpróba, de érdemes erdei, tóparti gyaloglásra készülni.

 A kategóriák első három helyezettje kupát és oklevelet kap, a résztvevők között számos túrázáshoz használható tárgyat sorsolnak ki. A verseny mellett tájfutásból tart bemutatót a Budapesti Tájfutó Szövetség a bázison, a GPSGames pedig helyszínfelismerő játékot szervezett. Az indulók az Öreg tó partján készített fényképeket kapnak, feladatuk a kép készítési helyét koordinátákkal minél pontosabban bemérni. A programról a GPSGames.hu oldalon található részletes információ.