Invitel: 4 százalékkal nőtt az árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2009. május 20. 09:04

Az Invitel Holdings A/S árbevétele 104,4 millió dollárra nőtt 2009 első negyedévében, ami 4 százalékos növekedést jelent a 2008. március 31-én végződő negyedév árbevételéhez képest a funkcionális valuta alapján számítva.

Az Invitel Holdings A/S (korábbi nevén Hungarian Telephone and Cable Corporation) az Invitel márkanév alatt működik, a legnagyobb magyarországi alternatív távközlési szolgáltató, és a második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet-szolgáltató, amely Magyarországon több mint egymillió ügyféllel rendelkezik. A vállalat közleményében hangsúlyozzák: az Invitelnek egyértelműen nagy kihívásokkal kell szembenéznie a magyarországi piacon a makroökonómiai helyzet miatt, ami különösen a lakossági hangszolgáltatásokra és az internet üzletágra van kihatással.

 A társaság üzemi nyeresége 18,5 millió dollár volt 2009 első negyedévében, amely a funkcionális valuta alapján számítva 7 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest - olvasható a cég tájékoztatójában. Kiemelik: az Invitel Holdings törzsrészvényesekre eső nettó vesztesége 75 millió dollár, ami 4,53 dollár egy részvényre jutó nettó veszteségnek felel meg, szemben a tavalyi első negyedév 4 millió dollár, illetve részvényenkénti 0,22 dollár nettó jövedelemmel.

 A lakossági hangszolgáltatások terén az Invitel Holdings bruttó árrése 20,9 millió dollár volt 2009 első negyedévében, amely 17 százalékos csökkenést jelent a 2008. március 31-én végződő negyedévhez viszonyítva - mutatnak rá a közleményben. Rámutatnak: a társaság továbbra is növekedett a lakossági internet-üzletágban, mind a hagyományos koncesszió területén, mind azon kívül. A cég bruttó árrése ezen a területen 8,5 millió dollár volt a 2009. március 31-én zárult negyedévben, ami 1 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

 Az üzleti szolgáltatások terén az Invitel Holdings bruttó árrése 20,7 millió dollár volt az idei év első három hónapjában, ami 5 százalékos csökkenést jelent 2008-hoz képest, míg a nagykereskedelmi szolgáltatások esetében a bruttó árrés 27,3 millió dollár volt 2009 első negyedévében, ami 11 százalékos éves növekedést jelent – fűzik hozzá. Megjegyzik: az Invitel Holdings nettó működési cash-flowja 39,6 millió dollár volt a 2009. március 31-én zárult negyedévben .