Kaspersky útikalauz internetezőknek

forrás Prim Online, 2009. május 21. 18:03

A Kaspersky praktikus útmutatóval reagált a legutóbbi Facebookot ért adathalász támadásra. Az útmutató segítséget nyújt valamennyi internethasználónak, hogy biztonságosan használhassák a világhálót, és elkerüljék az internetes bűnözés fenyegetéseit. A közösségi oldalakon terjedő kártékony kódoknak tízszer nagyobb az esélye a fertőzésre, mint az e-mailben terjedőknek.

Május 15-én újabb adathalász támadás érte a Facebookot, melynek az volt a célja, hogy az internetes bűnözők megszerezzék áldozataik személyes azonosítóit, adatait és kicsalják a pénzét.

A közösségi oldalakon terjedő kártékony kódnak tízszer nagyobb az esélye a fertőzésre, mint az e‑mailben terjedőknek. Az internetes felhasználók sokkal valószínűbb, hogy ráklikkelnek egy ismert baráttól érkező linkre, mint egy spam üzenetben érkezőre. A Kaspersky Lab mostanában jelentős növekedést lát a Facebook bejelentkező oldalát érő adathalász támadásokban. A bűnözők az oldalak belső levelező rendszerének üzeneteivel irányítják a látogatókat egy hamis weboldalra, melynek kinézete megtévesztően hasonlít a Facebook bejelentkező oldalára.

A Kaspersky Lab tippjei, hogy megvédjük magunkat az adathalász támadásoktól:
 

o    Ha nem nekünk címezték személyesen.
o    Ha nem mi vagyunk az egyetlen címzett.
o    Ha helyesírási hibák, gyenge nyelvtani szerkezet, vagy egyéb rossz nyelvhasználatra utaló jeleket találunk.