Magyar eReader iPhone-ra

forrás Prim Online, 2009. május 21. 20:05

A könyvviteli programok fejlesztésében jeleskedő Kulcs-Soft Zrt. az első iPhone-ra megjelent szoftvere, a Bérkalkulátor után most a kikapcsolódásra vágyóknak kíván kedveskedni. A Bookmania.eu-val közösen kifejlesztette az első magyar elektronikuskönyv-olvasót az okostelefonra.

Több könyvolvasó alkalmazás is megtalálható az iPhone-ra készült szoftverek kínálatban, de nem született még olyan, ami a magyar felhasználók olvasási igényeit elégítené ki. Alapvető probléma, hogy az eReaderekhez járó könyvek nem magyar nyelvűek. Ezt a piaci rést kívánja a Kulcs-Soft a Bookmania.eu-val karöltve kitölteni, ezért már a program megjelenésétől kezdve elérhetővé tesznek olyan magyar nyelvű könyveket, mint: L. N. Peters – A populáris sárkányölő, Bálint Endre – A mérőhajó útja és Baráth Attila – hiszek2 (verses kötet). A könyves portál év eleji pályázatának győztes munkáin túl más különleges funkciók is bekerülnek a későbbi verziókba.

A program megjelenése csupán a kezdet. A hírek szerint a készítők tervezik a könyvolvasó képességeinek bővítését is. A látványelemek csiszolása mellett új funkciók is bekerülnek a későbbi verziókba. A leglényegesebb ezek közül a bővíthető adatbázis, ezáltal például a Bookmania.eu-n publikáló alkotók saját írásai letölthetőek lesznek a telefonra. Keressen rá a KS-Readerre az Apple Store-ban!