Chrome 2.0: gyorsabb és stabilabb

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 25. 07:32

A Google Chrome végre kilépett a béta stádiumból, és nagykorúvá vált. A keresőóriás kiadta a szoftver 2.0-s változatát, ami jóval gyorsabb, mint elődje.

A Google már két hónappal ezelőtt kiadta a böngésző tesztverzióját, a napokban azonban elkészült a végleges változat is, melynek V8-as motorja 30 százalékkal gyorsabb. A sebességnövekedést kifejezetten a JavaScripttel működő weboldalaknál érzékelhetik a felhasználók. A 2.0 sok újdonságot nem rejteget, ugyanis azok többsége már benne volt a bétában is, az elmúlt nyolc hétben leginkább a hibák kiküszöbölésére összpontosítottak a fejlesztők. A hivatalos sajtóközlemény szerint 300-nál is több programhibát orvosol az új verzió, melyek némelyike akár lefagyást is okozhatott, így most már sokkal stabilabbá és biztonságosabbá vált az alkalmazás.
Égbekiáltó hiányosságnak számított eddig, hogy a Chrome nem támogatta a webes űrlapok kitöltését, a 2.0 viszont már rendelkezik az AutoFill képességgel. Az eltárolt mezőszövegeket természetesen manuálisan törölhetik a felhasználók. Újdonságnak számít még az F11-es gombbal aktiválható teljes képernyős mód, valamint az előnézeti ablakok eltávolításának a lehetősége a leglátogatottabb lapokból.
Akik már a Google böngészőjével hasítják a web tengerének végeláthatatlan hullámait, azok automatikusan megkapják a frissítést, akik viszont egyéb browserrel csatlakoznak a világhálóra, ám ki szeretnék próbálni a felgyorsult Chrome 2.0-t, letölthetik azt a Letöltes.com-ról.