Íróasztal és PC egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 25. 08:23

Aki szereti az új megoldásokat, vagy végkép eltüntetné asztaláról a számítógépet, most megteheti, a Popular Mechanics íróasztalba épített teljes értékű PC-vel állt elő.

Amióta létezik írástudás, megszületett az íróasztal fogalma. A középkori szerzetesek egyszerű másolópultjai után hamarosan burjánzó megoldások születtek, telis-tele rejtett fiókokkal, és praktikus megoldásokkal. Mára pedig megérkezett az íróasztalok evolúciójának következő lépése, az íróasztal-PC.

A munkahelyi fegyelem és a rendezett munkakörülmények megszállottjai most megtekinthetik a végső megoldást, amikor a PC annyira kicsi, hogy már nincs is. A meglehetősen látványosra sikeredett asztal-PC korántsem kezdő gép, valójában kifejezetten erős konfiguráció.

A szerkezet egy 3 GHz-es Intel Core 2 Quad központi magra épül, a processzort 4 GB DDR3 RAM és dupla 300 GB-os VelociRaptor merevlemezek segítik. Ha valakinek játszani támadna kedve, az sem megoldhatatlan, mivel a grafikus képességekért egy GeForce GTX 280 grafikus kártya felelős. A multimédiás felhasználói oldalt erősíti tovább a Sonytól származó Blu-ray meghajtó is. A rendszer további különlegessége, hogy kihasználva a nagy méretekből adódó helyet az egész gép speciális kialakítású, különösen hatékony vízhűtést is kapott a szintén beépített hét ventilátor mellett. Ha már mindezt beépítették egy asztalba, akkor gazdáját nyilván büszkeséggel tölti el látványa, így nem véletlen, hogy az asztallap plexiből készült, a ma trendinek tartott kék LED-es háttérvilágítással.