Megújult az ESET ingyenes, online víruskeresője

forrás Prim Online, 2009. május 25. 14:13

A NOD32 technológiát használó, magyar nyelvű ESET Online Scannert új beállítási lehetőségekkel és megújult grafikus kezelőfelülettel látták el fejlesztői.

Aki szeretné kipróbálni, hogy mire is képes a többszörösen díjnyertes NOD32 technológia, az a 30 napos tesztverziókon felül ingyenesen próbára teheti az ESET magyarországi honlapján elérhető online vírusirtót is, mely néhány kattintással lehetővé teszi a számítógép teljes körű ellenőrzését és a kártevők biztonságos eltávolítását.

Az alkalmazás a többszörösen díjnyertes NOD32 antivírus rendszeren alapul, a kártevők felismerésére pedig az ESET Víruslaboratóriumából kikerülő legfrissebb vírusadatbázisokat és heurisztikus algoritmusokat használja. Képes a rejtett fertőzések felderítésére, így a rootkitek detektálására és eltávolítására is.

"Az Online Scanner kitűnő megoldás, ha valaki szeretné kipróbálni a NOD32 technológiát, vagy meg kíván tisztítani egy fertőzött gépet. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy nem véd a támadások ellen, csupán ellenőrzi és eltávolítja a már a számítógépre került fertőzéseket, így nem helyettesíti a rendszeresen frissített vírusirtót" - összegezte Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az Online Scanner újdonságai: