IDC konferenciasorozat a dokumentum- és nyomtatáskezeléssel elérhető előnyökről

forrás Prim Online, 2009. május 20. 17:15

Az IDC dokumentum- és nyomtatáskezelési megoldásokról szóló 2009-es konferenciasorozata a dokumentumkezelési szakértők, ágazati vezetők, független elemzők és végfelhasználók szakmai fóruma. A június 3-án, Szófiából induló, majd Kelet-Közép-Európa hat nagyvárosát és Isztambult érintő sorozat lehetőséget kínál a szakmai eszmecserére, a tapasztalatok és a bevált gyakorlat megosztására, valamint a dokumentumkezelés legújabb trendjeinek és fejlesztéseinek megvitatására.

Sok szervezet és IT-részleg nem követi nyomon megfelelõen a nyomtatási és másolási szükségleteivel kapcsolatos költségeket, sőt vannak akik egyáltalán nincsenek tisztában e kiadások nagyságával. Az IDC megállapította, hogy a dokumentumok létrehozásának, rögzítésének, tárolásának, előhívásának, megosztásának és kinyomtatásának költségei átlagosan a céges árbevétel néhány százalékára is rúghatnak – míg a hardver- és kellékanyag-költség ennek az összegnek csupán töredéke. A nyomtatási költségek jelentős része közvetett tényezőkhöz kötődik. Az IT támogatási erőforrások nagy hányadát például a nyomtatási problémák és a hozzájuk kapcsolódó egyéb gondok megoldása köti le.

„Egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen nehéz gazdasági viszonyok között mindenki költségcsökkentésre kényszerül. A dokumentum- és nyomtatáskezelési megoldások bevezetésével azonnali és jelentõs mértékû megtakarítás érhetõ el az üzleti mûködés költségeinél, ráadásul az ügyviteli folyamatok hatékonysága is javul” – magyarázza Mitri Roufka, az IDC CEMA kutatási vezetője. „A gyors költségmegtakarításnak köszönhetően a cég nem kényszerül rá, hogy az alaptevékenységéhez tartozó vagy a jövőbeni növekedés szempontjából kritikus területeken nyirbálja mg a beruházási költségvetést. Csupán fel kell állítania prioritásait, és meg kell vizsgálnia az azonnali magas megtérülést ígérõ dokumentum- és nyomtatáskezelési megoldások előnyeit.”

Ízelítő az IDC dokumentum- és nyomtatáskezelési megoldásokról szóló konferenciasorozatának témáiból:


A konferenciasorozat Kelet-Közép-Európa alábbi nagyvárosaiba látogat el:


A rendezvény folyamatosan frissülű honlapja itt érhető el.