Schwarzenegger: "tankönyv helyett internetet"

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 10. 12:49

Tankönyv helyett online tananyagból tanuljanak a diákok - terjesztette elő tervét Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a gyerekek korszerű oktatásán kívül a könyvkiadás tetemes költségének megtakarítását is szem előtt tartva.

Tavaly 350 millió dollárt (71,4 milliárd forint) fordítottak Kaliforniában tankönyvkiadásra, ám az állam nem engedheti meg magának többé ezt a fényűzést - írta kedden a BBC online kiadványa.

A filmsztárból lett kormányzó szerint egyébként sincs ma fontosabb, mint a gyerekek bevezetése a digitális birodalomba, s az online hozzáférhetővé tett tankönyvek frissítése is egyszerűbb.

Augusztustól, a következő iskolaév kezdetétől a középiskolás kaliforniai diákok online kapják a matek és természettudományos tárgyak ismeretanyagát, aminek tartalma természetesen megfelel a tudományos követelményeknek.

Kalifornia költségvetési hiánya 24,3 milliárd dollárra (5000 milliárd forint) rúg, és a republikánus kormányzó, aki hallani sem akar adóemelésről, éppen hétfőn rendelt el olyan megszorításokat, amelyek az államilag finanszírozott beruházások szerződéseit érintik - értesült a bb.co.uk hírportál.