Új Canon Selphy hordozható fotónyomtatók

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 10. 17:19

A Canon bemutatta két kis méretű fotónyomatóját, a Selphy CP780 és CP790 modelleket, melyeknek hőszublimációs technológiával készült papírképei, akár 100 évig fakulás mentesen megőrizhetők.

A számítógépet nem igénylő nyomtatást lehetővé tévő modellek közvetlenül kezelik a gyakori memóriakártyákat, így több memóriakártya-típusról megoldható a nyomtatás. A másik lehetőség, ha közvetlenül a csatlakoztatott PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről nyomtatunk. Memóriakártyáról történő nyomtatáskor az automatikus képoptimalizálás érzékeli a képen látható arcokat, és korrigálja azok fényességét; egyben ügyel a háttér természetes és jól exponált megjelenésére. A vörösszemhatás automatikus korrekciója segítségével egyszerűen eltávolítható a vakuhasználat által időnként okozott vörösszemhatás. A Canon-technológiával készített nyomatok albumban tárolva akár 100 évig is megőrzik minőségüket. A nyomatok száraz felülettel jönnek ki a nyomtatóból, és speciális fényes réteg védi őket a kifröccsenő folyadéktól és az ujjlenyomatoktól.

A kisebb modell 2,5 inches, míg a nagyobb 3 inches kijelzővel rendelkezik. A telefonnal vagy PDA-val készített pillanatképek megörökítését elősegítő BU-30 vezeték nélküli Bluetooth egység bármilyen Bluetooth-kompatibilis készülékről lehetővé teszi a nyomtatást. A Selphy CP780 és CP790 legfeljebb 100 x 200 mm-es nyomatok készítésére alkalmas, tartozékuk az egyszerűen kezelhető Selphy Photo Print Software program. A szoftver részletes hangleírást tartalmaz a fényképnyomtatási folyamatról, ami segítséget jelenthet a gyermekeknek és kezdő felhasználóknak. A Selphy CP790 csomagja a kis nyomtatón kívül egy rácsatolható műanyag vödröt is tartalmaz, ebbe a nyomtató kiegészítőit pakolhatjuk.