Philips LCD depresszió ellen

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 10. 18:03

A Philips bemutatta legújabb termékét, egy kellemes keretmegvilágítással rendelkező 22"-es folyadékkristályos kijelzőt, amelyet búskomorság-ellenes képessége különböztet meg a hagyományos megjelenítőktől.

A holland vállalat egy a közelmúltban kiadott tanulmányra hivatkozva kifejezetten az olyan felhasználóknak ajánlja a LightFrame-et, akik a téli időszakban hajlamosak a depresszióra, hiszen a keret kék fénye nappali világossággal árasztja el a helyiséget, és köztudott, hogy a fény jótékony hatással van a pszichére.

A kutatási eredmények azt igazolják, hogy a felhasználók fele kevesebb motivációs és koncentrációs problémáról számolt be, valamint a teherbírásuk is megnőtt a LightFrame-nek köszönhetően. A készülék paraméterei megfelelnek a mai elvárásoknak, felbontása 1680x1050 pixel, reakcióideje 2 ms, fényereje 300 cd/m2, a betekintési szögeket pedig 160 fokban határozta meg a gyártó. A 12.000:1-hez dinamikus kontraszt lehetővé teszi a valósághű mély fekete szín megjelenítését. A majdani tulajdonosok VGA vagy DVI-D porton csatlakoztathatják a monitort a jeladó készülékre.

A Philips tetszetős LCD-je e hónap végén már kapható lesz a kereskedelmi forgalomban is 250 eurós végfelhasználói áron.