Piacon a Nokia N86

Milkovits Gábor, 2009. június 11. 08:03

A Nokia hivatalosan forgalmazni kezdte N86-os szupertelefonját, amely többek között különleges 8 megapixeles kamerával, valamint teljes OVI integrációval érkezik.

A várva várt N86 nem lesz olcsó: szolgáltatói támogatás nélkül a nettó ár eléri a 375 eurót. A készülék kamerája nagylátószögű Carl Zeiss Tessar lencsével rendelkezik és kitűnő panoráma-felvételeket, valamint rövidebb várakozási időkkel és állítható rekesznyílással tű-éles fényképeket tud készíteni, még a kihívást jelentő, túlvilágított vagy éppen gyenge fényviszonyok között is. A gyors mechanikus rekesz miatt a képeken kevesebb a mozgás okozta életlenség, a kettős LED-vaku pedig elég erős a kiváló fotózáshoz és videofelvételekhez. A belső memória 8 GB, de ha valakinek ez nem elég, kiegészítheti 16 GB-os microSDHC kártyával. Említést érdemel még a fényes OLED kijelző, az OVI online szolgáltatással való teljes körű együttműködés, illetve a beépített iránytű és teljes hangos és gyalogos navigáció.

Szintén érdekes újítása a készüléknek a kihajtható beépített állvány, amely segíti a videónézést, vagy éppen a játékélményt. A Symbian S60 rendszerű telefon HSDPA és WiFi szélessávú kapcsolattal, valamint GPS navigációval is rendelkezik.