Magyar diákok nyerték a 2009-es ThinkQuest nemzetközi weboldalépítő versenyt

forrás Prim Online, 2009. június 18. 16:53

A magyar diákok nyerték meg az Oracle 2009-es ThinkQuest weboldalépítő versenyt. Az Oracle Oktatási Alapítvány által szponzorált versenyen a tanulói csapatoknak szabadon választott témában kell oktatási weboldalt készíteniük.

A Bornemissza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti és Általános Iskola helyi diákjai „Csokoládészimfónia” nevű weboldalukkal nyerték meg a 15 éven aluliak kategóriájának versenyét. A honlapon különböző oldalakról mutatták be a csokoládét a kakaófa növekedésétől kezdve a csokoládé történetén és készítésén, valamint élettani hatásain és művészetekben történő megjelenítésén át sok-sok ínycsiklandó receptig.

A győzteseket 83 ország 955 csapata közül választották ki. A legjobbak a következő országokból kerültek ki: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, India, Kína, Magyarország, Olaszország, Pakisztán, Szingapúr és Törökország.

A csapatoknak mintegy nyolc hónap állt rendelkezésükre a kutatómunka elvégzéséhez és a weboldal elkészítéséhez. Önkéntesekből álló nemzetközi zsűri tekintette meg a pályamunkákat, valamint választotta ki a három korcsoport első három helyezettjét és a különdíjasokat. A bírák emellett egy „Általános témaköri díjjal” jutalmazták azt a pályamunkát, amely a legsokoldalúbban mutat be egy globális témakört.

A nyertes weboldalak teljes listája